ERNST MELLANPAKETET

547 kr

498 kr

Uppskattad gåva till den inredningsintresserade! 

ERNST bok "Ärliga material" och en stor tekopp  i stengods designad av ERNST himself och en stor påse te som räcker till många mysiga stunder med ERNST

I kassan kan du skriva ett meddelande om du vill att din present ska vara inslaget som present eller julklapp och om du vill att den skickas till annan leveransadress.

På presenten sätter vi ett kort med din personliga hälsning. Skriv i meddelanderutan vad du vill det ska stå på kortet.


”Det händer något med oss människor när vi får umgås med ett slitet gammalt trägolv, en välanvänd mjölkpall eller en solbelyst träfasad som doftar kåda.”

Ärliga material är en personlig bok om de fem material – järn, sten, trä, glas och ull – som Ernst brinner för i sitt konstnärskap. Det är material som gör något med oss människor och som i hög grad har format Ernst själv och byggt det svenska folkhemmet.

Boken består av en blandning av personliga betraktelser, minnen, fakta och historik. Läs om smedjor, kolmilor och om det skramlande järnet som var barndomens soundtrack när Ernst växte upp i Degerfors. Fördjupa dig i glasets fascinerande historia och läs om hur det revolutionerande livet för en torparfamilj när de kunde byta ut träluckan mot glas. Tänk att något som var nästan tunt som en slädvinge kunde hålla kylan borta och släppa in ljuset.

Boken är en hyllning till de naturliga material som förändrat livet för människan och fört civilisationen framåt. Men det handlar lika mycket om skönheten i dessa material och hur du kan använda dem i inredningssammanhang.

Ärliga material är en bok som påminner oss om vikten av hantverksskicklighet, och vikten av att bevara den. För om vi förlorar den utarmas hela vår kultur, samanfattar Ernst.